آنتراکنوز بادام
Almond anthracnose
بیماری گیاهی آنتراکنوز، یکی از بیماری های مخرب روی درختان بادام می باشد. باران های بهاری نقش فراوانی در توسعه عامل بیماری دارند. نشانه های بیماری آنتراکنوز روی تمام قسمت های هوایی درخت بادام قابل مشاهده است.
علائم بیماری آنتراکنوز بادام:
علائم بیماری گیاهی آنتراکنوز بادام روی شکوفه ها به شکل سوختگی و پوسیدگی قهوه ای قابل مشاهده است. این بیماری علاوه بر خشکیدگی شاخه های کوچک، باعث سوختگی حاشیه ای برگ ها و از بین رفتن آن ها می شود. به مرور برگ های آلوده زرد و خشک شده و به صورت معلق روی شاخه باقی می مانند. علائم بیماری روی پوست میوه شامل زخم های مدور، نارنجی و آفتاب سوخته می باشد. در مواقعی که شدت آلودگی بالا باشد، میوه های آلوده چروکیده شده و شیره شفافی از آن ها خارج میشود. میوه آلوده از رشد بازمانده و مشابه برگ های آسیب دیده به صورت خشکیده روی شاخه باقی می ماند.
عامل بیماری، نحوه انتشار و چرخه زیستی آنتراکنوز بادام:
عامل بیماری گیاهی آنتراکنوز بادام، قارچ Colletotrichum acutatum می باشد. زمستان گذرانی عامل بیماری در داخل شاخه های خشکیده و میوه های باقی مانده روی درخت صورت می گیرد. شرایط آب و هوایی مرطوب و محدوده دمای 23 الی 26 درجه سانتی گراد تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد. آبیاری پاششی، باد و باران باعث جابجایی عامل بیماری در سطح باغ می گردد.
راههای پیشگیری و کنترل بیماری آنتراکنوز بادام:
- کاشت ارقام مقاوم تر
- هرس و جمع آوری بخش های آلوده
- آبیاری درختان به صورت قطره ای
- استفاده از بردوفیکس به شرح زیر:
- سم پاشی با بردوفیکس 10 در هزار پس از ریزش 70 درصد برگ ها در پاییز
- سم پاشی با بردوفیکس 10 در هزار پس از هرس زمستانه
- سم پاشی با بردوفیکس 10 در هزار هنگام تورم جوانه ها
- سم پاشی با بردوفیکس 5 در هزار بعد از ریزش گلبرگ ها